Exploratorii timpului

Februarie 2023 - Am început colaborarea cu Casa Romantic, în vederea dezvoltării de resurse educaționale creative și recreative. Astfel, am demarat prgramul Exploratorii Timpului, a cărui primă acțiune a fost "Vacanța ca o poveste". Mai multe informații găsiți aici.

Programare creativă

Decembrie 2022 - Am desfășurat o nouă rundă de activități creative și recreative. Copiii, grupați câte doi, au creat povești pe tema sărbătorilor de iarnă și le-au prezentat în fața colegilor. Mai multe informații găsiți aici.

Siguranța pe Internet

Octombrie 2022 - Nu am ratat ocazia de a fi prima țară care a tradus și adaptat cursul Internet Safety, realizat de Khan Academy împreună cu Google. Este o colecție de materiale pe care o considerăm extraordinar de utilă, atât tinerilor, cât și adulților și chiar suntem convinși că poate fi folosită la clasă de către cadrele didactice. Mai multe informații găsiți aici.

Khan pentru profesori

August 2022 - Am pornit un nou proiect de colaborare cu cadrele didactice care vor să afle mai multe despre Khan Academy, dar și să utilizeze la clasă resursele potrivite. Mai multe informații găsiți aici.

Autenticitatea documentelor

Mai 2022 - Am implementat un instrument care ne permite atât protejarea mediului (prin evitarea documentelor tipărite), cât și eliminarea/prevenirea fraudei cu documente. Mai multe informații aici.

Atelierul de Artă

Martie - mai 2022 - În cadrul parteneriatului "Muzica rațiunii" 2022, profesioniștii de la Arte ai asociației Invenovi au organizat câteva activități de instruire a cadrelor didactice și au realizat împreună cu copiii lucrări ce au fost expuse în Galeria de Artă. Mai multe informații despre Atelierul de artă găsiți aici.

Ucraina - Resurse pentru copiii din Ucraina

Martie 2022 - Am publicat un site cu resurse în limba ucraineană, pe care să le poată folosi oricine cu copiii din Ucraina. Mai multe informații aici.

Orizonturi pentru viitor

Februarie 2022 - Ca plan de orientare în carieră, am propus și implementat împreună cu domnul diriginte Stăiculescu Leontin, la clasa a XI-a B, proiectul "Orizonturi pentru viitor". Elevii au aflat mai multe despre meseria de traducător și au învățat să lucreze cu diverse instrumente specifice. Mai multe informații aici.

Ora de programare

În perioada 6 - 12 decembrie 2021 se desfășoară o nouă ediție a evenimentului Computer Science Education Week. Mai multe aici.

KARO - Centru de ajutor

Octombrie 2021 - Am demarat programul care își propune implementarea unui centru de ajutor pentru utilizatorii Khan Academy, vorbitori de limbă română. Mai multe informații aici.

Liceenii te ajută!

Acesta este un proiect dedicat elevilor din clasa a VIII-a, în vederea pregătirii examenului de evaluare națională. Mai multe informații aici.

Biblioteca de informatică

Am lansat public materiale de informatică, reunite într-o colecție pe care am numit-o Biblioteca de informatică. O puteți găsi aici.

Biblioteca de biologie

Pe 1 octombrie 2021 am publicat în limba română primele materialede biologie de pe Khan Academy. A durat aproape 9 luni procesul prin care au trecut, dar sperăm că munca va fi apreciată de către utilizatori. Biblioteca o găsiți aici.

Clubul spiridușilor creativi

Implementăm un proiect profesorvoluntar, cu suportul Colegiului Național "Gheorghe Țițeica". Mai multe informații aici.

Muzica rațiunii

Acesta este un proiect dedicat elevilor din învățământul primar, în special celor din clasele a III-a și a IV-a. Mai multe informații aici.

Programe în parteneriat

Parteneriatul cu Colegiul Național "Gheorghe Țițeica" din Drobeta-Turnu Severin are ca scop implementarea a trei programe de dezvoltare a educației. Despre ele vom relata în pagina dedicată

Biblioteca de chimie

În luna martie 2021, am scos la lumină valoroase materiale de chimie, pe care știm cu certitudine că foarte mulți elevi le așteptau.

Toate aceste articole, exerciții și secvențe video au fost traduse și adaptate de bravii noștri muschetari Andrei Zgîrdan, Maxim Gorgan, Mădălin Trăistaru, împreună cu Simona Ceaucă (în rolul lui d'Artagnan).

Pe prima pagină în SparkNews

Profesori, liceeni și studenți, voluntari într-un proiect adresat elevilor: Khan Academy, o platformă educațională gratuită tradusă în limba română

Acesta este titlul articolului apărut pe 25 februarie 2021 și care a avut în prim plan proiectul nostru de traducere și adaptare a platformei Khan Academy în limba română.

Am publicat cursul de Istoria artei

Prin muncă susținută, domnii Bogdan Uzum și Cătălin Alexadru Chifan au adus la lumină un material foarte prețios pentru cei ce ne urmăresc și care au insistat că este nevoie de așa ceva - Istoria artei.

Fondatorul Khan Academy ne susține public

Suntem recunoscători lui Sal Khan pentru aprecieriea publică deosebită arătată față de voluntarii Invenovi. Videoclipul realizat de Sal special pentru echipa noastră este atât o onoare cât și o responsabilitate căreia ne dorim să îi facem față.

Mulțumim, Sal! Mulțumim, dragi voluntari!

Ediția 2022 a proiectului Muzica rațiunii

Septembrie 2021 - În parteneriat cu Colegiul Național "Gheorghe Țițeica", am relansat proiectul "Muzica rațiunii", printr-o nouă ediție, îmbunătățită. Mai multe informații aici.