Khan Academy

Khan Academy este o organizație non-profit, fondată de Sal Khan în 2005, iar misiunea sa este de a oferi educație gratuită de clasă mondială, pentru oricine și oriunde. Inițial au fost realizate lecții pentru matematică; pe măsură ce echipa s-a dezvoltat și a cooptat o serie de specialiști în educație, cercetători, profesori, platforma a adus noi materiale. De acestea se bucură în ziua de azi 64 de comunități active din întreaga lume, din care 36 de limbi beneficiază deja de site public.

Mai multe informații despre istoria acestei inițiative de succes, dar și despre fenomenul de azi, se găsesc direct în pagina de prezentare a site-ului oficial, în limba engleză: https://www.khanacademy.org/about și în pagina tradusă în limba română https://ro.khanacademy.org/about.

Asociația Invenovi și-a asumat răspunderea de a traduce și adapta în limba română conținutul oferit de Khan Academy, având convingerea că prin această inițiativă poate contribui la creșterea calității educației în România și oricine dorește va reuși să învețe ceea ce își propune, urmând metodele de învățare propuse aici.

Platforma Khan Academy reprezintă o resursă de învățăre personalizată, pentru toate vârstele, oferă instrumente gratuite pentru părinți și profesori și a adus învățarea online la un nivel extraordinar, având o experiență de mai bine de 12 ani și o echipă diversă care cuprinde dezvoltatori, profesori, designeri, oameni de știință, specialiști de conținut.

Despre proiectul Khan Academy în limba română al Asociației Invenovi, găsiți mai multe aici.