Khan Academy în limba română

Khan Academy este o organizație non-profit cu misiunea de a oferi educație gratuită de clasă mondială, pentru oricine și oriunde.

Invenovi și-a asumat răspunderea de a continua adaptarea în limba română a conținutului oferit de Khan Academy, având convingerea că prin această inițiativă poate contribui la creșterea calității educației în România și oricine dorește va reuși să învețe ceea ce își propune dacă urmează metodele de învățare propuse aici.


Lansarea în limba română s-a lăsat așteptată aproximativ 7 ani, timp în care numeroși voluntari independenți au depus efort și au sacrificat timp pentru a traduce materiale valoroase oferite de Khan Academy. La acel mult așteptat moment, 22 septembrie 2020, numai pe partea de text, contribuiseră peste 100 de persoane.

O lună mai târziu, am avut dedicat un spațiu în blogul internațional al site-ului original, ocazie cu care s-a prezentat nucleul echipei.

Articolul poate fi citit aici.

Ultima situație cu participarea voluntarilor este:

Avem datoria de onoare să îi menționăm aici, cu deosebită recunoștință, pe cei ce au fost deschizători de drum și au contribuit în primii ani la traducere și adaptare: Cătălin Trifu, tzjames, csilvers, Alexa Mirel-Gabriel, Ionuț Jula, Andi Bede, iancugeorge, Deniss Toma, Denisa Rășcanu, Oana Sfetcu, Onest Dan, Diana Ciupeiu, Vlad Pasat, Mihai Zorilă, Diana Capotă

De asemenea, persoane aparținând comunității de contribuitori (al căror număr și identitate nu le cunoaștem) au subtitrat videoclipuri de pe YouTube ale canalului Khan Academy.

Mulțumim tuturor și sperăm că vom reuși să ducem mai departe dezvoltarea acestui proiect atât de benefic pentru educația din România!

Pentru voluntariat, vă rugăm să completați acest formular.

Dacă vreți să aflați mai multe informații, să ajutați sau să faceți parte din echipă, vă rugăm să ne trimiteți email la: khanacademy.ro@gmail.com