Colegiul Național "Gheorghe Țițeica" - partener educațional

Scopul parteneriatului încheiat între Asociația Invenovi și Colegiul Național "Gheorghe Țițeica" din Drobeta-Turnu Severin a fost

Dezvoltarea educației prin diverse programe

și a presupus implementarea a trei programe esențiale, care s-au adresat majorității factorilor implicați în educație: copii, adolescenți, profesori, părinți. Am organizat și desfășurat mai multe activități la care toți cei implicați au participat cu entuziasm și energie. Idei s-au adunat multe, mai multe decât ne-am fi imaginat.

Categoric, am reușit să deschidem câte un drum frumos pentru fiecare și pe care îl vom urmări în timp cum se va dezvolta.

Dezvoltarea educației prin eLearning cu Khan Academy

Acest program își propune să ofere un cadru complex de colaborare și lucru în echipă, să dezvolte abilități de învățare și competențe de muncă tuturor participanților: profesori, elevi, părinți, comunitate locală.

Programul cuprinde trei componente principale, în cadrul cărora se vor desfășura activități specifice, astfel:

  • pregătirea profesorilor și voluntarilor privind lucrul cu instrumentele de bază ale contextului de traducere și adaptare a conținutului la curriculum-ul școlar (trunchi comun, diferențiat și/sau opțional)

  • aplicarea la clasă a unor lecții/exerciții de antrenament de pe platforma eLearning Khan Academy în limba română

  • evaluarea progresului celor incluși în proiect și instruirea părinților elevilor de la clasele din ciclul primar/gimnazial în vederea asistării/urmăririi/antrenării copiilor în regimul școala de acasă.

Dezvoltarea educației prin voluntariat aplicativ

Acest program își propune să ofere un cadru adecvat în care participanții să își dezvolte abilități de învățare și competențe de muncă într-un anumit domeniu, prin aplicarea practică a unor cunoștințe dobândite la școală sau în ședințe de training specializat.

Se va organiza un modul pe tema “Marketing și comunicare în mediul online”, în care participanții vor fi instruiți și coordonați în utilizarea unor instrumente digitale de creare a unor materiale media, precum și în tehnici de elaborare și prezentare a unor mesaje adecvate.

Al doilea modul se concetrează pe implementarea Campaniei "Pasiunile mele". Vor fi promovați tineri și pasiunile lor, se va crea o comunitate activă în mai multe canale media.

Dezvoltarea educației prin învățare diversificată

Acest program își propune să creeze un mediu diversificat pentru studiul unor discipline sau aplicații integrative, flexibile, adaptate la diverse categorii de elevi. În acest scop, Asociația Invenovi va proiecta și implementa cursuri deschise ce vor fi prezentate elevilor din liceu și mediatizate de către Colegiul Național “Gheorghe Țițeica”, în calitate de partener educațional.